Winterbanden

2 Product(en)

  • Metzeler Feelfree Wintec - 160-60-14
    De nieuwe Feelfree Wintec winterband voor scooters is een van de nieuwste oplossingen van Metzeler voor scooters met hoge prestaties, zodat ook in koude en natte periode de grip gewaarborgd blijft. Metzeler heeft hiermee haar assortiment uitgebreid met een premium band wat een veiliger gevoel in koude en natte omstandigheden bied.
    € 123,98
  • Metzeler Feelfree Wintec - 160-60-15
    De nieuwe Feelfree Wintec winterband voor scooters is een van de nieuwste oplossingen van Metzeler voor scooters met hoge prestaties, zodat ook in koude en natte periode de grip gewaarborgd blijft. Metzeler heeft hiermee haar assortiment uitgebreid met een premium band wat een veiliger gevoel in koude en natte omstandigheden bied.
    € 155,98

Scooter winterbanden, laagste prijs online

Je zoekt winterbanden voor je scooter? Dan zit je goed bij BVS(bandenvoorscooters.nl)
In onze webshop bieden wij vrijwel alle verkrijgbare winterbanden voor scooters tegen de laagste prijzen en gunstige voorwaarden.
Wij leveren winterbanden van bekende merken zoals Heidenau, Metzeler, Michelin, Heidenau en Sava tegen absolute topprijzen!

Extra veiligheid in de winter voor scooterrijders met winterbanden

Met een winterband op je scooter, brommer of motorscooter haal je extra veiligheid in huis en heb je meer grip bij koude, winterse omstandigheden.
Filter aan de linkerkant van deze pagina op jou maat, dit kan door de breedte, hoogte en velgmaat van de scooterband in te vullen. 
Winterbanden bieden extra veiligheid bij koude omstandigheden, al vanaf 7 graden is gebleken uit verschillende banden testen.
Het is dus verstandig winterbanden op je scooter te gebruiken in de gehele 'koude' periode van het jaar.
Door gebruik van ander soort rubber en een speciaal profiel bieden winterbanden extra grip.
Winterbanden voor motorscooters kopen doe je bij Bandenvoorscooters.nl, ook voor motorscooters hebben wij passende winterbanden welke geschikt zijn voor hogere snelheden.
Alle getoonde winterbanden koop je voordelig online via onze webwinkel.
Bestellen doe je eenvoudig door de winterband in de winkelwagen te plaatsen.
Kan je een bepaalde band niet vinden bel ons dan op 085 401 44 62 of stuur een e-mail naar onze klantenservice

Winterbanden scooter, waarom?

Zoals hierboven al vermeld heb je met winterbanden veel meer grip dan met andere banden tijdens de koude (winterse) omstandigheden. De prijzen van winterbanden vallen best wel mee, we hebben al een goede winterband vanaf 22,98 dit is dan een 10 inch band voor kleine scooters zoals de Piaggio Zip. Hoe groter de band hoe duurder deze is wat komt doordat er dan ook meer materiaal (rubber) gebruikt wordt om de band te produceren. Het voordeel, naast extra veiligheid, is dat je zomerbanden (of all-season) banden minder slijten omdat deze in de winterperiode niet gebruikt worden en daardoor ook niet slijten, logisch! Het nadeel is wel dat de banden verwisseld moeten worden 2 keer per jaar dus. Wil je weten hoe andere scooterrijders denken over deze banden, check dan scooter winterbanden review op onze webshop. Hier kun je ervaringen lezen van andere gebruikers en over het algemeen kunnen we zeggen dat het merendeel erg te spreken is over winterbanden en zullen dit dan ook aanraden. Wij krijgen wel eens de vraag 'wat is de beste winterband scooter' maar hier kunnen we eigenlijk niet direct antwoord op geven. Dit omdat 'de beste band' niet voor iedereen gelijk is. Een scooterband beoordelen is toch iets persoonlijks omdat niet iedereen een gelijke rijstijl heeft. Wel kunnen we antwoord geven over de populairiteit van verschillende merken. Zo zijn de Kenda winterbanden scooter erg gunstig geprijst en hebben een mooi profiel en een hoge grip, deze banden krijgen gemiddels een 8,5 op basis van verschillende reviews. Dan komt de 2e populaire winterbanden en dat zijn de Sava MC32 winterbanden. Sava was een van de eerste die de winterbanden in vele maten produceerde voor scooters en brommers. Het profiel is erg diep (dieper dan de Kenda) en ook het rubber is erg fijn. Je betaald er meer voor dan voor een Kenda band maar gemiddeld zullen de Sava's iets langer meegaan (bij dezelfde omstandigheden en rijstijl). 

Piaggio Zip winterbanden

Vele klanten van ons hebben winterbanden aangeschaft voor hun Piaggio Zip, ons viel dit op en daarom hebben we eens doorgenomen waarom dit is. Allereerst is de Zip een populaire scooter met goede eigenschappen. De zip is wendbaar omdat deze klein is uitgevoerd, een nadeel daarbij is dat het gewicht lager is dan een grotere scooter en door 10 inch velgen is er minder contact met de weg dan een scooter met 12 inch of 13 inch velgen zoals een Vespa scooter. Voor alle scooters raden we aan om winterbanden te monteren maar zeker als je extra zuinig op jezelf en je scooter wil zijn!